On My Couch

Life: as the way it is.

Thursday, May 13, 2010

Bila tak kenal diri sendiri

Posted by zuliana_me |

It happened this morning, such an annoying scene that greeted and ruined my day (cheh, over giler...;)
Ok, I'm not poetic and I'm suck in it so just cut the craps and get down to business. This should be a story with positive lesson but since I'm feeling bimbo today & for a dramatic effect, let me first change into my alter ego, Ms. Joyah Kepoh ;)


Pagi tadi masa nak sarapan, Joyah menonton MHI kat TV3. Pengacaranya ialah Wardina & "John Doe". Mula-mula tengok, Joyah masih rasa ok lagi walaupun tau mamat ni memang sangat skema & lebih sesuai jadi guru Bahasa Melayu di sekolah sebab dia asyik nak betulkan tatabahasa orang aje. Makin lama Joyah tengok, makin pelik pulak jadinya. John Doe bercakap tanpa henti, potong semasa  sedang Wardina bercakap dan asyik nak menang saja. Di bawah adalah senarai benda annoying yang John Doe telah lakukan semasa mengacara MHI pagi tadi.

Urghh #1:
Pembuka kata yang membosankan:
"Selamat pagi semua, semoga dalam kesibukan ke tempat kerja ini anda tidak menjadikan diri anda hamba cermin. Kerana jika menjadi hamba cermin, anda akan........(isi tempat kosong).... Jika cermin itu mempunyai perasaan ia mungkin akan memecahkan dirinya."
I was like: " Err...are you kidding me? Urghhhh...!"
 
Urghhh #2:
Bila Wardina sebut mengenai pelacur, die betulkan jadi "andurmuda-ke-wateva-la" (dah cuba cari sama maksud pelacur kat internet tapi gagal). Hebat dowh John Doe...dia pun nampak sangat bangga.
Seriously, I didn't even care about the andurmuda thing. It distracted my focus from the main topic & John Doe always acted as if he was the best. 

Urghhh #3:
Sedang sibuk John Doe bercakap mengenai isu macam-macam, Wardina pun cakap:
"Zaman moden ni banyak sangat perlu dipelajari sampai kadang-kadang kita lupa untuk menilai & mengenali diri sendiri"
Kena batang hidung Joyah, John Doe & seangkatan...;p
 
Mungkin ayat John Doe tak la teruk sangat tapi cara dia yang buatkan Joyah dan ramai orang rasa tak senang duduk. Atau mungkin Joyah sangat bosan hari ini lalu menjadi kejam...Wakaka!
Joyah gedik jugak cuma nasib baik Joyah bukan artis. Ok, sekarang Joyah nak pergi bertaubat.

5 comments:

nabilazahin said...

lol:p Joyah??:p hehhe comel la ko zu:p

John Doe tu annoying...kalo perempuan mcm tuu..aku tak sure la annoying sgt ke tak kan, cos aku ade kwn cmtu..tapi aku tak terase annoyed pun lagi, tapi mungkin sbb die baek kot and aku tau intention die baek, and cara die cakap okay... tapi kalo laki mcmtu...hish... eh aku pnah ter-kenal laki cmtu, penat mate aku asik rolling themselves setiap kali kuar kate2 yang buat aku mcm 'err..die ni biar betol' huhuhu...eh, knape laa aku suke buat statement yang bias ek..hihi. aku rs it depends on care ckp jugak ek? perempuan pun sure mesti ada yang mcm tu jugak kan kan?

in case yg ko witnessed tu, laki tu mesti ada satu nada yang 'macam bagus' eh? huuuuuuuu, kdg2 aku tkt aku gurau2 dgn org, org pun terslh anggap dgn aku ckp aku org jnis cmtu, cos aku salu tergurau bende2 pelik hohohoh:p

sorry la zu kalo aku tak making any sense, kol 430pg, bngun2 jek bc blog ko hahaha:p btw, morning zuu;)

lovelyadibah said...

hahahaha~..comel la ulasan kak joyah nie ..:D

zuliana_me said...

Nabby: Oh, u r so bias Nabby ;) Haha..Mmg penat nk layan org mcm tu. Semua pengacara yg bganding dgn John Doe, muka mesti annoyed giler. haha..wardina kira ok, pandai kawal marah.

Adib: Comel? hehe... Blh gantikan naz Ahmad la yea? (I hate him)

Zaidi Hamid said...

wardina pwned john doe haha. send my regards to joyah :p

zuliana_me said...

Zaidi: Haha..yea. Joyah jawab waalaikumussalam.... ;)

Post a Comment

Subscribe