On My Couch

Life: as the way it is.

Friday, October 23, 2009

Mimpi Pelik "BULU HIDUNG PANJANG"

Posted by zuliana_me |

Tak tau nape aku malas sangat dua tiga hari ni. Nak tulis dalam blog tapi asyik tangguh je, lagipun tak sure nak merepek pasal apa. Semalam, disebabkan kemalasan yg teramat sgt, aku tido kol 9mlm sampai kol 10pagi ni... (sambung lepas solat subuh & masak breakfast jap la)

Pagi tadi aku mimpi pelik gila "BULU HIDUNG MENJADI PANJANG".


(Ok, in that dream, mine was not as gross as this one okay......;)

Masa tu aku ade kat sebuah hotel mewah & baru nak keluar dari kolam renang.
Aku pun amik towel aku untuk keringkan rambut & cover lemak berlebihan yg akan nampak bila pakai baju berenang yg tight... taktik yg biasa aku guna.. (atleast aku sedar diri...huhu..)
Tiba-tiba aku terasa ade bulu yang panjang terkeluar dari hidung aku. Terus aku cover ngan towel & lari cari cermin. Gosh, panjang giler xleh blah!

Yang pelikye, aku tak balik hotel room pun. Instead, aku pegi merayau kat pasar malam sebelah hotel aku untuk cari gunting. Aku pun pakai towel kat kepala mcm pakai purdah (for the obvious reason & supaya tak nampak pelik).

Satu kedai pun x jual gunting, sampai la kat kedai yg last sekali jual perkakas dapur.... Akhirnya aku jumpa gunting & cermin untuk potong bulu hidungku yg panjang & memalukan. (Aku nak potong kat gerai tu gak, maybe sbb tuan punya kedai xde pun kat situ..huhu..)

Tiba-tiba terdengar suara mak aku yang tak berapa nyaring:
"Nana, dah kol bape ni tak bangun2. Baju tak jemur, rumah x vacuum & mop lagi..... semalam dh tido lama.."

Since my mom's office is very near & directly infront of our condo, she can actually see if I already jemur baju/ belum...

Ok, post yang menggelikan & merapu dah pun tamat.... Ok, I wanna go check my nose ;)

4 comments:

nughol said...

eekk u gross...
trgt lg nk cari gunting kt pasar malam..
kalo aku, cabut pakai tgn je kot..hahaha

zuliana_me said...

HAHA.... ei, cabut pakai tangan sakit giler la jawabnye.. pastu ko pun menjerit sambil cabut. smua org pandang. lagi malu ngeh ngeh... ;p

nabilazahin said...

hihi mimpi peliks. maybe ko ade worry psl tu before ko tido kooottt hehehe:P

zuliana_me said...

hahaha... I guess so... lol...

Post a Comment

Subscribe